Gyakran ismételt kérdések.

GY.I.K. - Gyakran ismételt kérdések

VÁSÁRLÁSI ÉS SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK

Fizetési lehetőségek

Jelenleg kétféle fizetési mód közül választhatsz:

  • Készpénzes fizetés
  • Banki átutalás

FONTOS: Nagy értékű (12.000 Ft feletti) termék vásárlása esetén, csak átutalás lehetséges!

Személyes átvétel

Megrendelt termékedet előzetes egyeztetés alapján személyesen átveheted:

  • Pillangó park – 1148 Budapest, Bolgárkertész utca 1/B. 4/1. kcs: 41. 9-18 óra

FONTOS, hogy termékedet csak azután tudod átvenni, miután ezt jeleztük emailben!
Kérlek erre figyelj!

Szállítás/ kézbesítés

A következő lehetőségek közül válaszhatsz:

Az utolsó kettőnél csak banki átutalás lehetséges.

Egyedi megrendelések

Ha egyedi igényeid vannak (meghatározott méret, szín), kérlek jelezd nekünk a Kapcsolat oldalunkon.

TUDNIVALÓK A KÖTÖTT TERMÉKEKRŐL

Tudnivalók a gyapjúról

Használatba vételnél a gyapjú felülete természetes folyamatoknak köszönhetően megváltozik!

A merinói gyapjú fonalból készült takarók színtiszta nyersgyapjú fonalból készülnek, tehát nem nemezelik. Ennek köszönhetően a felülete használat közben fog nemezelődni, ami azt jelenti, hogy a keszekusza szálak egymásba kapaszkodnak és összesűrűsödneknek. A takaró ezek után minimálisan veszít a puhaságából, mely természetes folyamat.

Tisztítási segédlet

A gyapjú vagy gyapjú tartalmú termékeket mosógépben mosni és szárítani tilos. Bármilyen tisztítószerrel érintkezve, durva tapintásúvá válik a termék. Elveszíti puhaságát és selymességét.

A 100% gyapjúból készült sálak, takarók tisztítása:
A termék kézzel moshatóak langyos, legfeljebb 30°C-os vízben, de csak akkor, ha szükséges. Egyébként nem ajánlott. Ha megoldható friss levegőn való szellőztetése, inkább válasszuk ez a lehetőséget.
A gyapjúból készült termékeket, érdemes néha-néha szellőztetni a friss levegőn. De figyeljünk, hogy közvetlen, erős napsütésnek nem szabad kitenni. Télen, amikor egyébként is jobban használatosak a sálak és takarók, kiválóan lehet levegőztetni a havas, nyirkos levegőn.

Ha valamilyen szennyeződés, piszok került rá, a legjobb, ha tisztítóba viszed vagy felkeresel egy szakembert, aki segíteni tud az eltüntetésében. Ugyanis ezeket a termékeket csak trifluorid-triklór-etánnal vagy benzines oldószerekkel tisztíthatóak.

Nem vasalhatóak. Fektetve, illetve formára igazítva száríthatóak.

Mi a különbség az akril és a gyapjú fonalak között?

Az akril (=polyacryl) egy mesterséges előállítással készülő anyag, ezért sokan sokan megijednek, mikor meghallják az akril megnevezést. Viszont mára a fonal előállítás területén is olyannyira fejletté vált az gyártási technológia, hogy már szinte ugyan olyan puha és selymes tapintású, mint a finomabb gyapjúk. Napjainkban már elég jó minőséget képviselnek.

Ezzel szemben a gyapjú egy természetes anyag, nem más, mint a juh bundája. Leginkább a textilgyártás alkalmával használják alapanyagként. Nagyon jól tartja a meleget, emellett kellemesen puha és rugalmas. Finomsága a szál vastagságától függ. A legfinomabb minőségi gyapjúk a 16 – 19 mikron(μm) szálvastagságúak. A merinói juhfajták gyapja 16 – 30 μm vastagságúak, ami igen finomnak mondható. Nálam18 mikronos (μm), illetve 23 mikronos (μm)  fonalból készült termékek közül válogathatsz, melyek már a prémium vonalat képviselik.

Ha szeretnél még többet megtudni az akril- és a gyapjú fonalról, a blogomon találsz cikkeket: